" "

Güneş Enerjisi Yol Gösterici Soru-Cevap

09-02-2023 16:35
Güneş Enerjisi Yol Gösterici Soru-Cevap
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru 1:  NEREDEN BAŞLAMALIYIM ? 

Öncelikle kullanmayı planladığınız yerdeki elektrikli aletleri belirlemelisiniz. Hangi elektrikli aleti kaç saat çalıştıracağınızı belirleyin ve bir kenara not edin.
 
Soru 2: HANGİ ELEKTRİKLİ CİHAZ NE KADAR TÜKETİR ? 

Tüm Elektrikli aletlerin üzerlerinde mutlaka etiketi bulunur. Bu etiket üzerinde (w) ibaresi ile SAATTE kaç watt tükettiği belirtilir. Bu değerlere uygun olarak gündüz-gece tüketimlerini hesaplayarak günlük tüketiminizi bulabilirsiniz. YA DA hazırladığımız paket sistem içerisinde çalıştırması ön görülmüş elektrikli aletlerin size uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Soru 3: BELİRLEDİĞİM DEĞERLERİ NASIL KULLANACAĞIM ? 

Watt cinsinden belirlediğiniz tüketiminize uygun üretim yöntemi belirlemelisiniz. Gece ve Gündüz tüketiminizi ayrı olarak planlamalı ve yetecek kapasitede Güneş Paneli ve Lityum Batarya belirlemelisiniz. UNUTMAYIN !! Türkiye'de günlük tam güneşlenme süresi yaz-kış ortalaması 5 saattir. (bölgeden bölgeye ve yaz-kış koşullarına göre değişebilmektedir)


Soru 4: GENEL OLARAK İSTEDİĞİM ÜRÜNLERİ BELİRLEDİM AMA INVERTOR ? 

Genel anlamda ihtiyacınız olan panel ve akü sayısını belirlediniz yada zaten biliyordunuz. Inverter konusunda ufak birkaç tüyo alabilirsiniz. Inverter kapasitesi, anlık olarak kullanacağınız elektrikli aletlerin toplam kapasitesilerinden fazla olmalıdır. Örneğin; tüm cihazlarını çalıştırsanız max. 2000 watt tüketebiliyorsanız mutlaka 3000 watt ve üzeri inverter tercih etmelisiniz. Mutlaka Tam Sinüs dalgası ile çalışan inverter seçmelisiniz.(Tüm elektrikli aletleriniz tam sinüs dalgası ile çalışır.)

Soru 5: HER ŞEY TAMAM,  PEKİ YA BAĞLANTILAR ? 

Alacağınız ürünleri tek tek belirlediniz. Artık kablo metreleri ve arada kullanacağınız bağlantı konnektörlerini belirlemelisiniz. Ürünlerin paralel ve seri bağlanma kombinasyonları çok önemlidir. Eğer bilmiyorsanız mutlaka bize ulaşmalı ve teknik bilgi almalısınız. YA DA hazır paket sistemlerden kendinize uygun olanı seçin. Böylece sizler için en uygun şekilde belirlediğimiz bağlantı apartları ile kolayca sistemi bağlayabilirsiniz.


Soru 6: PAKET SİSTEM ALIRSAM BAŞKA BİRŞEY ALMAM GEREKİR Mİ ? 

En çok karşılaştığımız soru budur. Paket sistem alırsanız sistemi kurup, elektriğe kavuşacağınız her şeyi almış olursunuz. Almanız gereken hiç bir şey kalmaz !! Biz doğru bağlantı için tüm ekipmanları ve dijital kurulum şemasını size gönderiyoruz. Kurulum şemasına göre ürünleri rahatlıkla kurabilirsiniz.

Soru 7: GÜNEŞ PANELİNİ SABİTLEMEK İÇİN HANGİ AYAKLARI KULLANMALIYIM ?

Panel Ayakları paket içeriğinde yoktur. Panelleri kuracağınız yer çatınız olabilir, bahçeniz olabilir yada çatınız kiremit veya sac çatı olabilir. Sabit bir durum olmadığı için paket içeriğinde yoktur. 

Soru 8: GÜNEŞ PANELİ YÖNÜ VE BAKIMI ?

Güneş Panelleri keslinlikle güneye bakacak şekilde yerleştirilmelidir. 10-20 derece güneybatı yada güneydoğu olmasında aşırı derecede kayıp yaşamazsınız fakat önceliğimiz tam güney olmasıdır. Güneş Panellerimizin bakımı ise çok basit olup kirlendiği zaman yıkanması gerekmektedir. 

Soru 9: GÜNEŞ PANELİ KIRILIR MI VE GARANTİ SÜRESİ NEDİR ? 

Güneş Panelleri özel temperli cam ile imal edilmektedir. Bu sebeple çeşitli dolu yağışları, kar yağışları gibi yüklere dayanıklıdır ve zarar görmez. Ayrıca panel yüzeyi sıcak olacağı için kış aylarında hafif kar yağışlarında kar tutmaz. Güneş Panellerimizin 10 yıl mekanik, 25 yıl sonunda üretici firma tarafından belirli performans garantisi vardır .Güneş panellerinin belirli bir kar ve dolu dayanımı vardır.Olağandışı durumlar olmadığı takdirde kolay zarar görmez 

Soru 10: LİTYUM BATARYA VE INVERTER ÖMÜRLERİ KAÇ YILDIR ?

 
Lityum Batarya ve İnverter 10 yıl garantildir. Lityum Batarya markasına ve kullanımıza bağlı olarak 15-20 yıl arasında ömür değişkenliği gösterir. Paket sistemlerimizde açıklama kısmındaki ürünlere uygun olarak kullanım sağlarsanız ortalama 15-20 yıl lityum bataryalarırınızın ömrü olacaktır. 
Inverter ise elektronik karttan oluşur. Belirli bir ömrü yoktur. Arıza durumunda arızalı parça değiştirilir ve uzun yıllar kullanıma devem edilebilir. 

Soru 11: PAKET SİSTEM ALMAK MANTIKLI MI ?

Paket sistemleri sizin için tasarladık. Teknik detaylara boğulmadan kullanacağınız elektrikli aletlerin hangi sistemde olduğunu tespit edip uygun paket sistemi seçip kullanabilirsiniz. 
Paket sistemleri en mantıklı, makul ve max. enerji alınabilecek şekilde tasarladık. Tabii sizlerinde en çok tercih ettiği ürünleri kullandık. 
Paket sistemlerde toplu alım indirimleri uyguladık !! Ürünleri tek tek aldığınızda daha yüksek fiyatlara bu sistemi kurabilirsiniz. 
Genel anlamda en çok merak edilen soruları yanıtladık. Daha detaylı bilgi almak için sitemizden bize yazabilir, Whatsapp üzerinden ulaşabilir, telefonla arayabilir yada adresimize gelip ürünleri inceleyerek bilgi alabilirsiniz.


Bize Buradan Ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.