" "

Voltaj Regülatörleri, Kesintisiz Güç Kaynakları ve Akım Korumalı Priz Rehberi

Voltaj Regülatörleri, Kesintisiz Güç Kaynakları ve Akım Korumalı Priz Rehberi


Voltaj Regülatörleri, Kesintisiz Güç Kaynakları ve Akım Korumalı Priz Rehberi

           Evlerimizde kullandığımız bilgisayar, TV, kombi, modem, uydu alıcısı, buzdolabı gibi elektronik karta sahip olan ev elektrik ve elektronik cihazlar, şebekeden gelen elektriğin düzensiz olması, ani elektrik gerilimleri ya da tamamen kesintiye uğramasıyla zarar görüyor. Elektronik kartların yanması, bozulması veya o an kullanmaya devam etmeniz gerekirken enerji kaybı sebebiyle kullanamamanız o cihazı tamamen işlevsiz hale dönüştürüyor. Elektronik cihazlarınızı korumak ya da güç kesintisi sırasında kullanımıza devam edebilmek için Schneider Electric’in ürün ailelerini inceleyerek ihtiyacınıza en uygun ürünü seçebilirsiniz.

1 - Voltaj Regülatörü Nedir?

          

           Günlük yaşamımızda kullandığımız hemen hemen tüm elektrikli ve elektronik cihazlar 220 Volt şehir şebeke geriliminde çalışmak için tasarlanıyor ve üretiliyorlar. Ancak, normal şartlarda 220 Volt seviyesinde olması gereken şebeke gerilimi, zaman zaman bu değerin altına veya üzerine çıkıyor.

           Otomatik voltaj regülatörleri, şebekeden gelen voltaj geriliminin normal seviyelerde alınmasını sağlar. Regülatörler düzensiz gelen şebeke enerjisinde düşme ve yükselme gibi dengesizlikleri ortadan kaldırır. Bu sayede düzensiz olan voltajı dengeye sokarak elektronik cihazların hasar görmesini engeller.

2 - Akım Korumalı Priz Nedir?

           
           Akım Korumalı Prizler, herhangi bir cihazı zararlı ani elektrik gerilimlerinden ve elektrik çıkısından aktarılan şebeke parazitlerinden korumak amacıyla tasarlanır. Akım Korumalı Prizleri çoklu prizlerle karıştırmamaya dikkat etmek gerekir. Çok benzer görünüyor olsalar da çoklu prizler, sadece uzatma kablosu ve ek çıkışlar sağlar, gerilime karşı kesinlikle koruma sağlamaz. Ayrıca düşük Jul değerine sahip akım korumalı prizler de yeterli koruma sağlayamaz. Jul (Joule) değeri, akım korumalı prizinizin ne kadar enerjiyi absorbe edebileceğini gösterir. Değer ne kadar yüksek olursa, sağlanan koruma da o kadar yüksek olur.






2 - Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Nedir?

           Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS), voltaj regülatörleri ve akım korumalı prizlerden ayıran en temel özellik güç kesintisi anında bağlı cihazlarınıza enerji vermeye devam etmesidir. Elektrik kesildiğinde veya güvenli seviyelerin dışında dalgalanmalar olduğunda, UPS bağlı hassas ekipmanlar için anında yedek akü gücü, voltaj regülasyonu ve aşırı gerilim koruması sağlayacaktır.

           UPS’ler yıldırım, sel, kar, buzlanma gibi doğa olayları nedeniyle elektrik şebekelerinde yaşanan dengesiz değişim ve kesintiler ile şebekeden güç çeken yakın veya uzak elektrik ve elektronik ekipmanların neden olduğu güç sorunlarına karşı koruma sağlarken, güç kesintisi anında enerjinin devam etmesini sağlar.





2 - Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS), Voltaj Regülatörü (AVR) ve Akım Korumalı Priz Arasındaki Farklar Nedir?


Voltaj regülatörleri ve kesintisiz güç kaynaklar sıklıkla birbirine karıştırılmaktadır.
Voltaj regülatörleri akü bulundurmamaları sebebiyle kesinti sırasında enerji sağlamaya devam etmez; kesintisiz güç kaynakları bulundurdukları akü sayesinde şebekeden gelen enerjinin tamamen kesilmesi durumunda, bağlı olan cihazlara güç vermeye devam eder.


Kesintisiz Güç Kaynağı Voltaj
Regülatörü
Akım Korumalı
Priz
Şebekede oluşan ani gerilime karşı cihazları korur Evet Evet Evet
Voltaj Regülasyonu Sağlar Evet Evet Hayır
Güç kesintisi anında enerjinin devamlılığı için akü bulundurur Evet Hayır Hayır











IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.